Търсачката на Google започва да показва допълнителна информация за сайтовете

4
1749

Google обяви, че въвежда нова функция в своята интернет търсачка. Тя се нарича „About this result“ (Относно този резултат) и с нейна помощ потребителите ще могат да получават допълнителна информация за намерените сайтове още преди прехода към техните уеб страници. Описанието на сайтовете и информацията за тяхната надеждност и безопасност частично ще се взема от Уикипедия.

Интернет гигантът е на мнение, че тази контекстна информация за сайтовете ще бъде полезна когато потребителите търсят някаква важна информация – например за здравето или свързаните с финансите данни. Преди прехода към някой непознат сайт потребителят може да узнае доколко този ресурс е безопасен и дали в него се публикува достоверна информация. Според публикуваната в различните медии информация, новата функция частично ще използва най-новата и проверена информация, която е достъпна в Уикипедия. За да се види описанието на някой сайт е достатъчно да се кликне върху трите точки разположени от дясната страна на блока с върнатите резултати от търсенето.

Засега се провеждат бета тестовете на новата функция, като тя към днешен ден е достъпна само за Google потребителите на САЩ. Тя може да се използва в браузърите за десктоп компютрите, за смартфоните и в Android приложенията на Google. Очевидно е, че новият инструмент ще получи широко разпространение, но засега няма точна информация кога ще стане това.

1.8 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари