Търсачката Petal Search на Huawei започва да се конкурира с Google

8
2622

Първоначално Petal Search бе замислена като заобиколен път за потребителите на Huawei за търсене и инсталиране на приложения в условията на липса на достъп до цифровия магазин Google Play. Но за съвсем кратко време тази търсачка на китайският технологичен гигант прерасна в нещо по-голямо. Търсенето на официални APK файлове в интернет помогна на китайския производител да получи много познания от областта на сканирането и индексирането на Глобалната мрежа. Благодарение на това Petal Search вече много прилича на стандартна интернет търсачка. По всичко личи, че санкциите на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп подбужда Huawei самостоятелно да решава възникналите проблеми с онлайн услугите.

Petal Search вече поддържа търсенето на новини, изображения и видеа, покупки и самолетни билети директно от полето за търсене. По време на втория ден от конференцията за разработчици HDC 2020 (Huawei Developer Conference) китайският производител обяви ключовите партньори, които помагат в търсенето по различните категории – новини, покупки, местни компании и пътешествия. Те могат да добавят своите резултати в с помощта на нов API с бързо растящ набор от софтуерни инструменти.

Huawei, подобно на много други компании, разчита на партньори, за да може да подава релевантни резултати. Регионалните партньори са и ключ към предоставянето на списъци, в които са включени местните предприятия.

По този начин Huawei може съвсем скоро да предложи конкурент на търсачката на на Google и на Bing на Microsoft, на първо време за мобилните устройства. Плановете на Huawei са постепенно да се откаже от партньорите и да продължи да развива тази услуга.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари