Търсенето на смарт-гривни започна за първи път да пада

0
226

Компанията Canalys обобщи резултатите от изследванията на световния пазар на „умните“ часовници и гривни през първото тримесечие на текущата година.

Отбелязва се, че доставките на смарт-гривни, които преди всичко функционират, като фитнес-тракери, за първи път са намалели в световен мащаб. Търсенето на такива устройства на годишна база е намаляло със 7%. В резултат на това, доставките на тези джаджи леко са надхвърлили 9 милиона копия.

Анализаторите твърдят, че с намаленото търсене ще се сблъскат водещите доставчици на смарт-гривни — компаниите Fitbit и Xiaomi. По-специално, продажбите на тракерите на Fitbit, в сравнение с първото тримесечие на 2016-та година, са спаднали с 30 % — до 2,9 милиона единици.

Експертите също отбелязват, че тази картина се дължи на желанието на купувачите да получат повече функционалност, отколкото могат да предложат традиционните фитнес-гривни. Ето защо много от потребителите правят избор в полза на смарт-часовниците.

В изследванията се посочва, че продажбите на „умни“ наръчни хронометри през миналото тримесечие са се покачили с 25 % в сравнение със същия период на 2016-та, което е над 6 милиона единици.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари