Търсенето на таблети продължава бързо да пада

0
464
Продажбите на таблетни компютри в световен мащаб продължават да намаляват, което се вижда и от статистиката на Digitimes Research.

Смята се, че през първото тримесечие на тази година по целия свят са продадени приблизително 33 милиона таблета. Това е с 28,2 % по-малко в сравнение с предходното тримесечие и с 14,9 % по-малко в сравнение с първото тримесечие на 2017 година.

В бъдеще, търсенето на таблети ще продължи да се свива. Анализаторите прогнозират, че през текущото тримесечие обемът на световния пазар ще се окаже на нивото от 31,1 милиона единици.

Експертите посочват, че продажбите на таблети падат, въпреки появата на нови модели с подобрени технически характеристики. Наблюдаващите картината анализатори, свързват това с високата популярност на смартфоните и фаблетите. Освен това, потребителите предпочитат да не бързат със закупуването на нови таблети и да продължат да използват старите си.

Отбелязва се, че към момента с най-голяма популярност се ползват таблетите, оборудвани с дисплей с размер 9,7 инча по диагонал и повече.

Според IDC, доставките на таблети до края на 2017 година възлизат на 163,5 млн. единици. За сравнение: през 2016 г. са доставени 174,9 млн. таблета. Следователно, спадът в търсенето се оказа на ниво от 6,5 %. В челната тройка на водещите производители през 2017 г., са Apple, Samsung и Amazon с дялове съответно от 26,8 %, 15.2 % и 10,2 %.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за