Тялото на Майкъл Хейстингс – кремирано без разрешението на роднините му?

6
54


Тялото на бившия журналист от Rolling Stones, BuzzFeed, кореспондент на Newsweek и военен репортер отразил военните операции на САЩ в Афганистан Майкъл Хейстингс е било кремирано и изпратено вкъщи въпреки изричното настояване на роднините му пред властите, че искат тялото на починалия им сродник.

Хейстингс загина на 18-ти юни след като Мерцедес-а му се заби в крайпътна палма и избухна в пламъци в близост до Hancock Park в Лос Анджелис, което породи множество спекулации, че 33-годишният мъж е станал жертва на конспирация от страна на ЦРУ – нещо, за което няма доказателство.

Кимбърли Дворак, от телевизия San Diego 6, която е интервюирала близки до семейство Хейстингс заявява: „Близък приятел на семейството потвърди пред мен, че тялото на Майкъл е изпратено в урна вкъщи, което означава, че той е бил кремиран, което не е по желание на семейството му…всъщност близките на Майкъл са искали тялото на Майкъл, а не праха му“.

Пол Лорънс от ActivistPost коментира, че при така стеклите се обстоятелства, тялото на Хейстингс не би могло да бъде обект, на каквото и да е разследване по подозренията в причиняването му на смъртта.

Лорънс припомня също така че часове преди катастрофата, той е изпратил имейл на близките си, в който заявява, че е по следите на нещо голямо и се налага да се покрие за известно време. Отделно от това, Wikileaks твърдяха, че Хейстингс се е свързал с тях, за да им каже, че ФБР го разследва – нещо, което отрекоха от Бюрото.

В края на юни пък, отново San Diego 6 съобщиха новината, че полицаите и пожарникарите, които са били на мястото на катастрофата са били посъветвани да не говорят нищо около смъртта на журналиста.

Отделно от това, не са и малко спекулациите за които писаха водещи медии и специалисти, сред които MSN и ComputerWorld, че една възможна причина за смъртта на Хейстингс е хакване на компютърните системи на колата му.

Хейстингс беше критик на администрацията на Обама и политиката на САЩ по редица въпроси, но може би най-силно силата на журналистическото му перо се усети през 2010г. и разследването около ген. Стенли МакКалистър, по това време главнокомандващ силите на НАТО в Афганистан – публикации, които по късно доведоха до неговата оставка.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Всичко супер, ама това е по-далеч от IT, отколкото е разстоянието от земята до небето. Колега, има наистина интересни научни новини, защо тази жълтурия?!

sliderum
sliderum

Съгласен съм, че доста от новините в този стил не са за тук. (Има във форума „Новини от България и Света“ и други подобни)…Все пак, онези са някак малко по свързани с технологията седяща зад подслушването и другите начини за събиране на лична информация…А тази дори е само слух…Питанката в заглавието го потвърждава. Но пък ако взема под всяка неподходяща „новина“, да копирам и пействам този коментар, ще прекача 50к мнения преди да се усетя 🙂

sliderum
sliderum

Нищо лично, и колегата Лозанов съм го оценявал, както положително за добри попадения, така и отрицателно, също така с коментар относно такъв тип „новина“.

strobj
strobj

Има голяма разлика между Rolling Stones (http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_Stones) и Rolling Stone (http://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_Stone).