Уволниха Карол Барц от поста главен изпълнителен директор на Yahoo!

0
20

Карол Барц бе освободена от поста главен изпълнителен директор на Yahoo!, обявиха представители на компанията, без да уточняват причините за уволнението на Барц.

Барц стана главен изпълнителен директор на Yahoo! в началото на 2009 година. Преди идването си в интернет компанията Барц повече от 10 години работеше за Autodesk, където последователно заемаше постовете президент, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор. Списанието Fortune Magazine на два пъти включи Барц в списъка на най-влиятелните жени в световния бизнес – по време на работата й в Autodesk и след като тя се присъедини към екипа на Yahoo!.

В Yahoo! Барц смени на поста главен изпълнителен директор Джери Янг – основател на компанията. Янг бе противник на продажбата на Yahoo! на концерна Microsoft. След като сделката на стойност десетки милиарди долари не се състоя, акциите на Yahoo! рязко поевтиняха и в края на 2008 година Янг бе принуден да подаде оставка.

За временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на Yahoo! е назначен финансовият директор на компанията Тимъти Морс. В същото време Съветът на директорите на Yahoo! вече започна търсене на нов постоянен ръководител на компанията. Какви перспективи очакват 63-годишната Карол Барц, не се съобщава.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за