Уебсайт показва пет града в реално време чрез снимки от Instagram

0
37

Instagram за кратко време се превърна в една от най-използваните услуги за снимане през телефона и качване на снимките по социалните мрежи. Всяка минута по света навярно се заснемат и качват милиони изображения през това популярно приложение. Един уебсайт се опитва да визуализира това споделяне на кадри поне в пет световни града – Ню Йорк, Сао Пауло, Лондон, Токио и Сидни.

Сайтът се нарича This is Now и е дело на трима души – Марсио Пуга, Маурицио Масая и Пер Торесън. Генерирането на изображения се осъществява благодарение на функцията „геотагване“ в мобилното приложение Instagram. Така всеки пот щом някой потребител публикува снимка от някой от петте града и отбележи местоположението й, тя веднага се добавя в This is Now.

Броят на снимките и скоростта на сменянето им зависи от времето, в което влезете в сайта. Ако влезете, докато в съответния град е нощ, например, активността ще е много по-малка. Ако обаче денят е в разгара си, снимките могат да започнат да се сменят толкова бързо, че дори да не успеете да ги видите добре.

Разбира се, ако искате да разгледате някое изображение в детайли можете да кликнете върху него – действие, което ще ви отведе до пълния му изглед в сайта Instagram.com. Там ще можете да разберете кой е направил и качил снимката, както и да прочете коментарите под нея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари