Уеб сайтът на Parler отново се появи в интернет пространството

4
544

Сайтът на нашумялата платформа Parler възобнови работата си след прекъсване от почти една седмица, като неговата поява бе забелязана най-напред от Business Insider. На главната страница на онлайн услугата се появи интересно съобщение от генералния директор на тази социална мрежа Джон Матце (John Matze):

„Здравей свят! Това нещо включени ли е?“.

Очевидно е, че компанията е намерила нов хостинг. Едно обикновено WHOIS запитване показва, че сега социалната мрежа работи съвместно с Epik. Изданието Business Insider твърди, че платформата е регистрирала своя домейн при този провайдър в края на миналата седмица. Засега не е ясно кога ще започне пълноценната работа на тази социална мрежа.

„Сега е най-подходящото време да напомним на всички защо стартирахме тази платформа. Ние считаме, че конфиденциалността има първостепенно значение, а свободата на словото е необходимост, особено в социалните мрежи. Ние сме готови да се справим с всяко едно застанало пред нас препятствие и възнамеряваме съвсем скоро отново да се срещнем с вас. Ние няма да позволим загиването на гражданския дискурс“.

Parler се оказа в центъра на скандала след атаката на Капитолия от поддръжниците на Доналд Тръмп. Разпространена бе информация, че след инцидента те са общували един с друг именно в Parler и са разпространявали дезинформация за фалшификация на резултатите от гласуването, като едновременно с това са планирали нови мероприятия.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари