fbpx
15.8 C
София

Уелнес компания създава ДНК-персонализирани витамини

Най-четени

Витамините са чудесна идея на теория. Ако не получавате достатъчно от всички специфични хранителни вещества от диетата си, защо просто не ги получите чрез таблетка с плодов вкус, нали? За съжаление в действителност не е толкова просто. Първо, няма две абсолютно идентични човешки тела, нито два еднакви начина на живот. Витамините, от които тялото ви се нуждае и е способно да усвои, може да са напълно различни от витамините, от които някой друг се нуждае. На второ място, повечето хранителни вещества и минерали в обикновените мултивитамини, които можете да купите от всяка аптека, всъщност не подадат ефективно в тялото, поради лошо проектирани методи за доставка до организма. Това означава, че повечето от тях просто се изхвърлят от тялото не след дълго време от приема. Но добрата новина е, че това може да се промени. Благодарение на съвременна наука и високотехнологичен уелнес стартиращ продукт, наречен Rootine, можете да създадете персонализирана програма за усвояване на витамини и хранителни вещества, базирани на изчерпателен анализ на вашата ДНК, начина на живот и нивата на хранителни вещества в кръвта.

Нека поговорим за наука

Както бе споменато по-горе, един от най-големите проблеми със стандартните мултивитамини, които можете да си купите от кварталната аптека, е че те не могат да ви доставят количествата хранителни вещества и елементи, от които тялото ви действителност се нуждае. Това отчасти се дължи на факта, че методите за перорално приемане имат присъщо лоша бионалитичност, което означава, че витамините се изхвърлят от тялото ви, преди да могат да се абсорбират в кръвта. Но това се дължи и на факта, че телата ни са генетично предразположени да абсорбират по-ефективно едни витамини, за сметка на други.

За щастие Rootine разработи решения и за двата проблема. Първо, компанията е създала бавно освобождаваща се система за доставка, базирана на микрозърна. Тези микрозърна постепенно се разтварят и абсорбират в продължение на 10+ часа, така че нито един микрограм вещество да не се изхвърли в тоалетната. Второ, Rootine използва нутригенетиката и метаболомиката, за да определи точно от какви хранителни вещества се нуждае тялото ви, както и по какъв начин е способно да ги усвои.

Нутригенетиката се занимава с изследване на това как леките генетични вариации влияят върху начина, по който тялото ви абсорбира и метаболизира хранителните вещества. Междувременно метаболомиката е систематично идентифициране и количествено определяне на метаболитите, които са странични продукти от метаболитните процеси в клетките. Чрез оценка на нивата на някои метаболити можем да добием представа за това как тялото обработва хранителните вещества.

Rootine използва ДНК тест, за да определи как генетиката на едно тяло влияе върху усвояването на хранителни вещества. Нейният тест анализира над 50 единични нуклеотидни полиморфизми, за които е доказано, че влияят върху абсорбацията, разпределението, метаболизма, екскрецията и рецепторната функция на хранителните вещества. Ако искате да отидете една крачка напред, Rootine също може да използва резултатите от кръвни тестове, за да анализира метаболитите и да определи как хранителните вещества функционират в тялото. Този анализ може да бъде извършвен само от шепа лаборатории по целия свят и разкрива липси на хранителни вещества, които потенциално не могат да бъдат открити от обикновените кръвни изследвания.

Науката зад Rootine е доста сложна. За щастие използването на тяхната услуга не е такова.

Когато се регистрирате, започвате с 2-минутна викторина за начина ви на живот. След това Rootine изпраща лесен за използване ДНК тест, за който е необходимо вземане на слюнка чрез натриване на тампон в бузата. На този етап компанията доставя тази услуга само някои щати на САЩ, като няма информация дали планира евентуално предлагане на територията на Европа. След като пробата бъде изпратена обратно до компанията, Rootine провежда необходимите тестове, анализира пробите и създава персонализират отчет с препоръки за хранителни дози, като всички те се споделят чрез напълно защитено онлайн информационно табло за клиенти. След това се създават персонализирани ежедневни витаминни опаковки, от които се изпращат доставки, необходими за 90-дневен прием, до вратата на клиента.

Витаминните опаковки на Rootine съдържат 18 хранителни вещества, за които проучванията категорично доказаха, че са полезни за хората. Те включват витамин B12, витамин B6, витамин C, витамин D, фолиева киселина, магнезий, цинк, калций, желязо и много други.

„Вашето тяло е единственото по рода си. Именно заради това всички ние не използваме еднакви обувки, очила или лекарствени продукти, изписани по рецепта. И така, защо все още тогава приемаме универсални мултивитамини?“, се казва в едно от рекламните съобщения на Rootine.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини