fbpx
-5.8 C
София

Украинците могат да съобщават за военни престъпления чрез чатботове в Telegram

Най-четени

Министерството на цифровата трансформация на Украйна съобщава, че чатботовете, предназначени за събиране на доказателства за престъпленията на окупаторите в Украйна, са достъпни за украинците.

С помощта на тези чатботове украинците могат своевременно да докладват за престъпни действия, на които са станали свидетели. Могат да се предават фото- и видеоматериали, както и подробни описания на престъпленията, извършени от руските нашественици.

War Crime Bot – изпратете доказателства за нарушения на международното хуманитарно право, правата на човека и престъпления


TRIBUNAL UA – съобщават за фото и видео доказателства за убийства, насилие, грабежи на цивилни или военни


SaveEcoBot – докладва за екологични престъпления, извършени от руските войски в Украйна: повреждане на атомни електроцентрали, унищожаване на пречиствателни станции, изгаряне на гори и др.

Изпратените доклади ще бъдат ценни доказателства в съдебните производства за възстановяване на околната среда в Украйна
Отбелязва се, че доказателствата, записани в чатовете, ще бъдат обработени и предадени на Главната прокуратура, Министерството на правосъдието, Министерството на външните работи, Министерството на околната среда и други, за да се защитят допълнително интересите на Украйна в националните и международните съдилища. Колкото повече информация за руски военни престъпления се регистрира, толкова повече наказания ще получи страната-агресор.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини