Украинци представят уеб еквивалент на Lightroom

1
18

Украинска фирма с трима служители на име Pics.io възнамерява да представи на пазара нещо нетипично: инструмент за обработване на RAW изображения в уеб браузъра. Доскоро това не бе възможно поради ограничените процесорни възможности на уеб софтуера. Тези, които искаха да се занимават с подобно нещо, трябваше да си купуват специализиран софтуер като Lightroom на Adobe Systems, например.

Pics.io смятат, че бъдещият им инструмент ще може да се справя с тази нелека задача благодарение на новата технология за 3D графика WebGL. Украинците смятат, че до края на годината ще са готови с безплатна онлайн услуга, която ще позволява на всеки да обработва RAW снимки в избрания си браузър. „Безплатна“, разбира се, е условно понятие. Тези, които не искат да плащат, ще могат да обработват само определен брой снимки месечно, докато платената услуга ще предоставя неограничено обработване.

Уеб приложението ще работи по следния начин: ще зареждаме снимките с влачене директно от папката в апарата или картата, ще ги обработваме виждайки резултатите мигновено и, най-накрая, услугата автоматично ще прехвърля изображенията в Google Drive.

От Pics.io имат и по-големи амбиции за бъдещето на инструмента. Те предвиждат услугата да свързва по-неопитните потребители с хора, които могат да им помогнат в обработването. Освен това, в бъдеще инструментът трябва да може да позволява на фотографите да обработват различни слоеве от едно и също изображение.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killchain
killchain

И какво става, ако искам да обработя 100 кадъра в RAW? Качвам 2-3 гигабайта напред-назад по сървъри и облаци? Разбира се!