Тази година министерството на образованието на Украйна за първи път заедно със стандартния печат на учебници закупи от издателите техните електронни версии. По този стана възможно качването на всички учебници за 9-ти клас в уеб-пространството.

Всички учебници са качени в сайта на института за модернизация на съдържанието на образованието. Електронните версии на учебниците, справочниците и помагалата за 9-ти клас са подредени по учебни предмети и тяхното използване е съвсем лесно.

През 2017 година Украйна напечата 228 различни учебника за 9-ти клас. Тиражът достигна 8 346 347 екземпляра, за което бяха изхарчени 328 милиона гривни ($12,87 милиона). Тази година подборът на учебниците се осъществи под ръководството на цялото учителско общество и за печат са подготвени 1 976 467 екземпляра на различни учебници, първата част от които са доставени в складовете.

Министърът на образованието на Украйна Лилия Гриневич каза:

„Това е само първата стъпка към цялостното въвеждане на пълноценни мултимедийни учебници, които много повече съответстват на интересите на съвременните деца, в сравнение с обикновената хартиена книга“.

Неотдавна министерството на образованието на Украйна качи със свободен достъп христоматията на съвременната украинска детска литература за от 1 до 4 клас.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари