Украйна публикува видео с фалшиво нападение над Париж като послание към НАТО

44
4003

Смразяващ видеоклип бе разпространен от украинските власти. Видеото показва въображаема  атака срещу Париж, с което Украйна приближава ужасите на руското нашествие към дома на европейците и предупреждава: „Историята се повтаря – светът се намеси едва когато Хитлер беше убил милиони.

В пропагандното видео се показва въображаема атака над Париж с въздушни удари в опит да се доближи безмилостното нахлуване на Русия в Украйна до дома на другите държави. Редактираният клип, споделен от Олександър Мережко, председател на украинската комисия по външни работи, показва какво може да се случи, ако френската столица бъде обстрелвана.

Стремежът да се доближат до помощта от европейците и останалия свят ужасите на безмилостното нахлуване на Владимир Путин в Украйна идва, след като украински политик предупреди, че другите страни „отвръщат“ поглед и историята ще се повтори.

Леся Василенко, депутат в украинския парламент, която също споделя клипа, заявява, че все още има време Путин да бъде спрян „веднъж завинаги“, като прави паралел между руското нахлуване в Украйна и началото на Втората световна война.

В клипа кадрите показват жена, която се опитва да позира с Айфеловата кула между ръцете си за снимка, когато тя е ударена от бомба, което я кара да бяга, докато се вижда огромна експлозия и се чуват писъци на хора. По-нататък са показани измислени сцени с прелитащи над главите им изтребители, сирени за въздушна тревога, писъци на бебе, горяща Айфелова кула и тъмен дим, който се издига от разрушените сгради.

Силен надпис към видеото, което е събрало повече от един милион гледания, призовава хората да се замислят, ако руското нахлуване в Украйна „се случи в друга европейска столица, като се опитва да хвърли светлина върху ужасите на войната.

На екрана се появиха и цитати от украинския президент Володимир Зеленски, които гласят: „Ще се борим докрай. Давайки ни шанс да живеем. Затворете небето над Украйна или ни дайте въздушни изтребители. Ако ние паднем, ще паднете и вие“.

Леся Василенко, която е в Страсбург по дипломатическа мисия, заяви, че не разбира защо хората не си вземат поука от миналото, като добави, че е по-лесно да се предотврати смъртта и разрушенията, отколкото да се справим с последствията. Запитана дали смята, че Западът ще се включи във войната, г-жа Василенко заяви пред радио „Таймс“: „Историята просто се повтаря отново и отново и аз не разбирам какво не е наред с нас, хората, и с човечеството, защо не се учим от уроците.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
44 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари