Уличният художник Банкси осмива цифровите технологии в новите си картини

1
73

Талантливият уличен художник известен с псевдонима Банкси, от доста години рисува своите картини по стените и оградите на различни английски градове, като и до днес успява да запази своята анонимност. Този път художникът обръща внимания не само на високите технологии, които до неузнаваемост променят живота на хората, а и на тоталното подслушване и следене в днешен ден.

Днешният човек все по-силно зависи от цифровите технологии. Вече не можем да си представим деня без любимия смартфон и без достъп до Интернет. Общуваме чрез SMS-и, социални мрежи и чат много повече, отколкото на живо с приятели и близки. Банкси майсторски е уловил тази тенденция в своята нова картина: мъж и жена се прегръщат, но не могат да откъснат поглед от своите смартфони. Художникът е показал, че подобна картина можем да видим по улиците, в заведенията и ресторантите, а хората прекарват все повече време в цифровото пространство, отколкото в реалния свят.

Втората картина на Банкси се появи в британския Челтнъм и показва погледа на художника върху тоталното следене и подслушване на хората от страна на различните институции.

Банкси сигурно ще продължи започната серия картини и ще можем да се запознаем с новите му произведения, поставени някъде в британските улички.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
mIRCata Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

Не е баш IT новина това. Една Мая ни стига, нека не стават 2.