fbpx
5.8 C
София

Уловете цялата картина с панорамните камери Dahua Full-color Dual Lens 180°

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Големите охранявани площи обикновено изискват много на брой конвенционални камери, за да бъдат обхванати изцяло. Това води до по – високи разходи за техника и консумативи. Освен това, изображенията заснети от стандартните камери за видеонаблюдение през нощта са черно-бели и не показват много детайли. Обикновено те не разполагат и с вграден микрофон или говорител, което прави двупосочния разговор по време на събитие невъзможен. Ето защо за наблюдение на обекти като паркинги и паркове където се изисква пълно покритие без слепи зони, е препоръчително инсталирането на панорамна камера. Нека разгледаме по – подробно едни от функционалностите, с които разполагат охранителни камери Dahua Full-color Dual Lens 180° Panoramic PTZ и IPC.

Усъвършенствана технология за сливане на изображения

Те са оборудвани с два сензора, които осигуряват 180 – градусово зрително поле. Първоначално лявата и дясната леща улавят изображението. След това, използвайки стандартизирана технология за корекция на картината, камерата изчислява стойностите на характеристиките на лявото и дясното изображение с цел да се избегнат изкривявания и загуба на пиксели. Така получаваме 180 – градусово широкоъгълно изображение на голяма охранявана зона само с една камера.

Full-color технология

За по – добра производителност и по – детайлна картина панорамните PTZ и IP камери на Dahua използват собствена Full-color технология. Всеки обектив на камерата е с големина на блендата F1.0, което позволява преминаването на три пъти повече светлина в сравнение с бленда с големина F1.6. Това от своя страна води до значително по – ярко и цветно изображение през нощта.

EPTZ

Тази технология на Dahua използва цифрово увеличение, за да предостави реални PTZ – подобни функции на фиксирани камери.  Чрез нея се предоставя панорамно широкоъгълно изображение на охраняваната зона, както и подизображения, които са фокусирани върху конкретна област или цел.

Панорамните охранителни камери на Dahua са идеално решение за видеонаблюдение на големи обекти като паркове, паркинги и други. Чрез тях ще спестите както пари, така и време за монтаж, сравнено с използването на стандартните камери. За по-подробна информация и всякакви въпроси свързани с видеонаблюдението, посетете страницата на Биттел ЕООД ТУК, официален вносител на Dahua за България.

Платено съобщение


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини