Миналия месец YouTube започна тестването на анимирани иконки на качените видеоклипове в уеб-версията на тази онлайн-услуга, а сега тази функционалност постепенно става достъпна за всички. Информацията бе потвърдена и в корпоративния сайт за техническа поддръжка.

Това са 3-секундни анимирани тийзъри, които започват да се изпълняват след поставянето курсора на мишката върху тях. Именно това е функционалността за кратък предварителен преглед на видеото, за която за пръв път чухме още през месец август миналата година. Според нейните създатели, новата функция е много полезна, понеже дава възможност на потребителя да получи представа за съдържанието на всеки клип.

Анимираните умалени изображения се появяват в браузърите Chrome 32 или по-нова версия, както и в Opera 19 или по-нова. Анимацията вече се показва в разделите „Начало“, „Популярни“ и „Абонаменти“, както и в резултатите от търсенето.

Да отбележим, че нищо не е необходимо да се включва ръчно. Анимацията се появява автоматично, като системата автоматично поставя кадри от първата половина на повечето клипове с дължина над 30 секунди.

Не всички видеа могат да имат подобна анимация. За получаването на анимирана иконка трябва да се изпълнят редица критерии – дължина на клипа, тема и тип на съдържанието. Ако всичко е точно, анимираното изображение ще се появи два дена след качване на видеото.

Засега тази функция не работи с мобилни устройства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари