Да ви се развали автомобила в задръстване винаги е неприятно преживяване. Но има и още по-лоша ситуация – ако сте неговия производител. Именно това се случва с китайската компания NIO по време на скорошно тестване в Пекин.

Според доклад, публикуван миналата седмица от South China Morning Post, неидентифициран концептуален автомобил на NIO е бил тестван из центъра на Пекин. Шофьорът на колата е започнал процедура по актуализация на софтуера, която е спряла превозното средство до нейното завършване.

Не е ясно какво е накарало шофьорът да потвърди актуализацията, което той вероятно е направил, тъй като ъпдейтът не се случва автоматично. Колата е спряла за повече от час, докато актуализацията се изтегли и инсталира сама. И всичко това насред един от най-оживените райони в столицата на Китай.

Представители на компанията се опитаха да дадат обяснение с публикация в китайската социална медийна платформа Weibo. Като цяло, вината бе хвърлена върху шофьора като постът припомня, че трябва да сте паркирали, когато избирате опцията за актуализация.

И все пак, въпреки тази незначителна спънка, NIO се движи напред в стремежа си да се превърне в един от най-големите производители на електрически автомобили в света. Компанията вече пусна няколко производствени модела в Китай и се представи отлично на миналогодишния фестивал на скоростта Goodwood.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
анонименdjgerroпипизигзагTNT Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bazu
bazu

Това кога се е случило, че от 04.02 до 11.02 тази година почти няма никой в Пекин. Хората се прибраха по родните си места да празнуват Пролетния Фестивал (а.к.а Китайската нова година)?

Росен
Росен

Да разбираме че ти си бил там лично и ги видя как стотици милиони се изнесоха от Пекин, и угасиха лампите?

bazu
bazu

Ако коментарите позволяваха снимков материал бих прикачил.

fakira
fakira

Колата да не е на Майкрософт с тия ъпдейти?

зигзаг
зигзаг

не е … работи с Astra Linux Special Edition на „РусБИТех“ … безаналогова , няма нужда от ъпдейти , всичко най-необходимо на едно място !

TNT
TNT

колко трявба да си тъп като производител на такива коли, че да разрешиш актуализация на софтуера в движение?

пипи
пипи

Егати и организацията на движението щом една кола може да
предизвика това.

djgerro
djgerro

добри си бе’а правец-ите.
‘фана ме носталджа…. 🙂

анонимен
анонимен

Така се прави евтин ПР.
Но, защо не споменаха колко рестарта е направила колата по време на инсталиране?!