„Умна“ възглавница ще бори хъркането

0
25
Човек, който хърка шумно по време на сън, може да бъде истински проблем за своето семейство. Обикновено е достатъчно той да бъде сръчкан в ребрата, което обаче е проблем за сръчкващия го – той трябва постоянно да се буди, за да решава само временно проблема. Ето че сега на помощ идва „умната“ възглавница Snore Activated Nudging Pillow.

Как работи тя? Устройството разполага с микрофон, който позволява на вградената във възглавницата система да определи момента, когато човекът започва да хърка, и започва да действа още преди хъркането да се превърне в безумен рев – просто надува или спуска намиращия се в нея балон, като променя по този начин позицията на спящия и предотвратява неприятните звукови ефекти.

Разбира се, този метод няма да подейства при всички, но устройството може да променя височината си с цели 12 сантиметра, което трябва да бъде напълно достатъчно за повечето хъркащи. В допълнение, чувствителността на микрофона също може да бъде регулирана ръчно спрямо конкретния човек, както и границите на височината на възглавницата за постигане на по-комфортен сън.

Размерите на продукта са 54,6 × 35,6 × 11,43 сантиметра. Калъфката е произведена от полиестер и може да се пере в перална машина. Акумулаторната батерия, която захранва възглавницата, може да се зарежда с помощта на мрежов адаптер. Комфортът обаче си има и съответната цена – новият продукт вече може да бъде закупен на сайта на производителя за $ 150.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари