Умна стая в центъра на София представя новото поколение умни домове FOHAR от Europroperty

6
902
Смарт стаята е на пл. Света Неделя до събота и дава отговoр на въпросите какво означава умен дом, умна локация, умна архитектура и умна инвестиция днес.

От днес до събота (16 -18 май) на пл. Света Неделя жители и гости на София могат да разгледат една умна стая, която гостува в центъра на града, за да представи най-новият жилищен проект на Europroperty. FOHAR е чисто нов комплекс в полите на Витоша, с който компанията навлиза в бързо развиващия се по целия свят сегмент на смарт жилищата. FOHAR ще бъде “умен дом” поради няколко причини, тъй като предлага smart home ready инфраструктура и решения, умна локация за по-здравословен начин на живот, устойчива архитектура, съобразена с околната среда и умна инвестиция в бъдещето на своите клиенти.

Смарт стаята представя проекта с видео демонстрация и добавена реалност, която дава възможност на посетителите да се пренесат в спокойната атмосфера в подножието на Витоша и да се запознаят сами с архитектурата и разпределенията на компекса и smart home ready възможностите, които той предлага

FOHAR беше представен за медиите и със специално събитие с участието на Христо Чепишев, управляващ директор, Евгения Диканска, изпълнителен директор и Бистра Друмева, мендижър Маркетинг и продажби от Europroperty и арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от “ЛП Арх” ООД – проектанти на FOHAR.

В свят, в който технологиите променят живота ни почти ежедневно, FOHAR предлага умни технологии и e планиран като умна инвестиция, която предвижда комфорта на обитателите си дългосрочно, осигурявайки богат набор от smart home ready възможности. Вградените функционалности позволят на модерния човек да управлява дистанционно сигурността, отключването и отоплението си с едно движение чрез телефона, още преди да е тръгнал от офиса. Домовете в комплекса са снабдени с окабеляване и инфраструктура, с която собствениците ще могат да надграждат своя удобен и добре планиран дом с последните технологични новости и занапред и да ползват новите умни устройства, от които ще имат нужда и в бъдеще.

FOHAR се отличава и със своята умна локация на чист въздух в планината, която гарантира по-устойчив и здравословен живот сред зелена околна среда, спокойствие и тишина, и невероятна гледка към града, само на 15 минути от центъра на София

Разположен в подножието на Витоша, на терена на бившия държавен завод за фотохартия “ФОХАР”, на главна улица между Бояна и Драгалевци, със собствена едноименна спирка на градския транспорт, FOHAR e в центъра на спираща дъха панорамна гледка  – едновременно към целия град, телевизионната кула и планината, на която жителите на комплекса ще се наслаждават ежедневно. Локацията e лесно достъпна от центъра на София и близо до ресторанти, хранителен магазин, детски център и детска градина, еко пътеки за почивка и разходка. Всичко това прави FOHAR умен избор на отлично качество на живот за всеки, който не иска да живее в джунглата на пренаселените части на града.

FOHAR e умна инвестиция, тъй като комплексът предлага поддръжка и организирана среда, която да отговаря на нуждите на всеки съвременен човек с всички необходими функционалности – красиви междублокови пространства, градини с пейки, детски кът, фитнес, spa център, ресторант, охрана. Разумната средна цена от 1000 евро без ДДС на квадрат при покупка на зелено дава възможност за добре обмислена инвестиция в бъдещето, а първите 30 апартамента ще са с отстъпка до 950 евро/ кв. м. без ДДС.

FOHAR се отличава и с умна архитектура, мислена в контекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крак с последните технологични новости и устойчиви материали

Естетичната архитектура, добре планираните и удобни разпределения на апартаментите във FOHAR са дело на небезизвестните арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от архитектурното студио “ЛП Арх” ООД, доказалo стила и качеството на работата си с някои от най-модерните, красиви и функционални сгради в София.

Водеща цел в работата ни по проекта бе да разположим сградите в комплекса така, че между тях да има достатъчно въздух и светлина, за да не пречат на гледката към планината от едната страна, и към града от другата. За максимален комфорт на обитателите, пространството между сградите е богато озеленено. За още по-модерен, природосъобразен и стилен вид в хармония с планината и заобикалящата природа, ниската част от жилищната сграда ще бъде покрита с озеленена покривна градина.”, разказа арх. Панов по време на събитието за медиите.

“Раздвижването на пазара на жилищни имоти в София от последните години е свидетелство за това, че София става модерен град, който гледа напред в бъдещето и жителите на града са узрели за новото поколение умни жилища и инвестиции, каквито им предлагаме с FOHAR. Горедеем се с жилищния проект FOHAR, тъй като той доказва иновативното мислене, на Europroperty и се отличава с тeхнологично устойчиви и иновативни решения за модерните градски хора.”, сподели Христо Чепишев за мястото на FOHAR в портфолиото от инвестиции на Europroperty.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Western CivilizationАндрешкод-р СъбеваТакеши Ковачbongo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bongo
bongo

Умна стая – тъп народ. Убийствена комбинация.

Western Civilization
Western Civilization

Защото в България нямаше достатъчно воля за пълна лустрация, декомунизация и премахване на комунистическите остатъци от системата. За сметка на това комунисти бяха подредени, бишви членове на ДС и БКП станаха премиери, министри. Ако имахме воля като народ, трябваше да се опълчим на комунистите така както в Румъния и да направим народа си свободен. На ви сега „народните“ хляб и кренвирши. Яжте си ги, скоро и дългове на Китай и Русия ще плащате, защото няколко комунистически проекта ще бъдат реализирани. Бойко клекна, като бивш БКП член и комунисти, клекна на бившия ръководител на баш ченгетата, руската отрепка Путин и на… Виж още »

Такеши Ковач
Такеши Ковач

Имаше един лаф навремето: „Ха, празна тиква на мерцедес, …е, ти пълна – пеш ли искаш да ходиш? 🙂

д-р Събева
д-р Събева

Хората няма какво да ядат, тръгнали умни къщи да предлагат…

Андрешко
Андрешко

„Bгpaдeнитe фyнĸциoнaлнocти пoзвoлят нa мoдepния чoвeĸ дa yпpaвлявa диcтaнциoннo cигypнocттa, oтĸлючвaнeтo и oтoплeниeтo cи ..“ Първо, кварталите които са му съседи са с цени като в Бевърли Хилс.И докато те имат някакво основание за стойността си, една жалка София с Драгалевци не. Второ – не всеки работи в офис уважаеми.Има и такива които произвеждат хлябът,доматите и месото които ядете.Те едва ли ще живеят в Драгалевци при няколко милиона за имот. Но дори да се абстрахираме от платената реклама, то какво ще стане когато „мало“умният дом остане без ток? При сегашното положение където всеки трети хакер влза в учереждения какво остава… Виж още »

Western Civilization
Western Civilization

„Bгpaдeнитe фyнĸциoнaлнocти пoзвoлят нa мoдepния чoвeĸ дa yпpaвлявa диcтaнциoннo cигypнocттa, oтĸлючвaнeтo и oтoплeниeтo cи ..“

Това хората САМИ си го избират дали да го ползват или не. Защото сме СВОБОДНО и ДЕМОКРАТИЧНО общество и никой комунистически тоталитарен диктатор не налага нищо на всеки.

Едно време болшевишкият русоиден /по късно осъзнал се/ диктатор на Беларус каза, че работниците не би трябвало да имат мобилни телефони.