Умна химикалка вибрира щом направим грешка

0
32

Откакто хората започнаха масово да ползват компютърни устройства, почти не се пише на хартия, а когато се пише, често се допускат много правописни грешки. Това е нормално, но със сигурност не е добър показател. С цел да подобри ръкописа на „децата на дигиталната епоха“, немския предприемач Фалк Волски създаде Lernstift – химикалка, която ни предупреждава, когато направим грешка.

Когато намери граматическа грешка или грешка в изписването на думата, Lernshift започва да вибрира. Химикалката може да се използва и за писане на йероглифи като вибрирането ще започне щом някоя буква се напише грешно или просто нечетливо. Както виждате от изображението по-долу, химикалката е доста голяма – нещо, което може да се окаже пречка от ергономична гледна точка.

Така или иначе Lernshift все още не е в завършена форма. На този етап софтуерът, с който ще работи, все още е в процес на разработка. Крайната цел е химикалката да може да работи съвместно с компютърни устройства като лаптопи, таблети или смартфони. Това би отворило много възможности за образователни приложения. Волски се надява, че химикалката ще бъде пусната на пазара през лятото с различни версии за различните езици.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари