Умните домове на Ikea вече поддържат „сцени“

3
262

Създаването на бутони за бърз достъп предстои

Ikea пусна поддръжка на сцени в най-новата актуализация на софтуера „Home Smart“. Собствениците на Ikea Tradfri Gateways, използващи новия фърмуер 1.12.31, вече могат да конфигурират сцени за управление на няколко продукта „Home Smart“ едновременно, като интелигентните светлини на Ikea, високоговорители Symfonisk, съвместими с Sonos или щори Fyrtur. Актуализацията също така поддържа новите бутони за бърз достъп на Ikea, които могат да бъдат използвани за изпълнението на отделни сцени и би трябвало да бъдат достъпни за покупка в кратки срокове за по-малко от $ 10 / € 10. Сцените са специфични отделни режими на устройствата за умен дом на Ikea, които позволяват използване на устройствата спрямо определени нужди за определени ситуации от ежедневието.

След като бъдат актуализирани, сцените ще се появят в специален раздел в горната част на приложението Ikea Home Smart. Една от възможните сцени в приложението е „All off“, която може да бъде конфигурирана да изключва всяка светлина на Ikea в дома, докато заглушава всеки Sonos-съвместим високоговорител. В бъдеще такава сцена може да бъде свързана с бутон за бърз достъп на Ikea, който може да бъде монтиран например до входната врата, така че всеки, който напуска дома, да може да го докосне, без да е необходимо да стартира приложение или да задава команди на Alexa, Siri или на Google Assistant.

Още през януари магазините на Ikea както в Германия, така и в Холандия погрешно обявиха цена от 7,99 евро за бутоните за бърз достъп. Обявената цена в онлайн магазина на Ikea-Литва в момента е 9,99 евро, но не показва наличността на стоката.

Измина една година, откакто Ikea направи предварителен преглед както на сцени, така и на бутони за бърз достъп, което беше отразено от The Verge, демонстрирайки също така преработка на прекалено сложния и затруднен процес на настройка на Home Smart. Въпреки че пандемията може да е провалила плановете на Ikea за новата версия 2.0, добре е да се знае, че е постигнат известен напредък, макар и бавен.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари