Умните часовници и фитнес гривни заемат най-голям дял от пазара на носимите устройства

0
49

IDC публикува прогнозата си за световния пазар на носимите електронни устройства в периода от текущата година до 2021 година. В сегмента на носимите джаджи ще доминират умните часовници и гривните. Продажбите на интелигентни джаджи към 2021 година, както се очаква, ще възлязат на 152,0 милиона единици, а различните гривни — до 57,5 милиона. Заедно, тези продукти ще заемат почти 90% от световния пазар на носимите устройства.

Така през 2016-та година в световен мащаб са реализирани 102,4 млн. носими джаджи. При това, „умните“ часовници възлизат на 49,2 млн. броя, или 48,1 % от общия пазар. Още 48,7 милиона броя, или 47,6 % възлиза делът на смарт-гривните. Анализаторите от IDC смятат, че през следващите години, търсенето на носима електроника ще нараства. В резултат на това, към 2021-ва година, обемът на световния пазар се очаква да достигне 237,5 милиона броя.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари