Умният часовник на Disney знае какво докосвате

0
39

Disney Research показа нов концептуален умен часовник, който има способността да идентифицира предметите, които човекът, който го носи, докосва.

Часовникът, наречен EM-Sense, е плод на сътрудничеството между Disney и престижния университет „Карнеги-Мелън“. В основата на неговата най-интересна функция стоят електромагнитни профили, които се използват за засичането на предметите около джаджата.

Електромагнитният шум, койтоелектомеханичните предмети издават е тяхна отличителна черта и може да се използва, за да се описват. Така, ако хванете дръжката на вратата или вземете в ръка вашия смартфон, EM-Sense може да разбере, че сте го направили.

„Можем да засичаме и подреждаме електромагнитните сигнали в реално време, така че бързо и достоверно да установяваме какви предмети докосвате и кога го правите“, обяснява компанията.

Джаджата, която леко наподобява на стиймпънк версия на Galaxy Gear, ще може да разпознава всякакви електрически и метални предмети. Всички те трябва да бъдат каталогизирани предварително, но когато бъде изградена база данни, точността на разпознаване ще е 96 процента.

Едно практическо приложение на тази функция е премахването на нуждата от въвеждане на досадни пароли всеки път, когато вземете телефона си или отворите лаптопа си.

Засега Disney не разкрива дали планира да превърне прототипа в комерсиален продукт, но технологията зад него определено създава нови възможности за този тип носими джаджи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари