Уорън Бъфет предупреди своите акционери за неизбежна мегакатастрофа

27
2997

Подобни тревожни писма до своите акционери ръководителят на холдинга Berkshire Hathaway досега не бе изпращал. Според Бъфет, във всеки един момент може да възникне ужасяваща Глобална катастрофа. Финансистът вижда два вероятни сценария за нейното развитие, като и в двата случая последствията са изключително тежки, а загубите – колосални. Ако катастрофата бъде нарочно предизвикана от хората, то нейната цел най-вероятно ще бъде финансовата инфраструктура.

В съвсем близко бъдеще човечеството ще се сблъска с катастрофа от глобален мащаб, пред която която разрушителните урагани Катрина и Майкъл ще изглеждат просто смешни„. Това е прогнозата на американския инвеститор Уорън Бъфет, представена в годишното писмо до акционерите на принадлежащия му холдинг Berkshire Hathaway.

Глобалната катастрофа е пред прага ни и със сигурност ще се случи. Възможно е това да стане още утре, а може и след няколко десетилетия“ – отбелязва милиардерът. Той подчерта, че няма как да се предвиди кой точно ще бъде източникът на колапса.

Бъфет посочва два възможни сценария за развитието на събитията. В първия сценарий човечеството се сблъсква със стихийни бедствия – съчетание от опустошаващ ураган и мощно земетресение. За настъпването на грандиозен катаклизъм многократно предупреждаваха и предупреждават геолозите, сеизмолозите и защитниците на околната среда. Очаква се  катаклизъм, който по интензивност ще превиши всичко случвало се досега.

Според експертите, вероятността от подобна катастрофа се повишава от дейността на хората. Ние продължаваме да използваме въглеводороди, добивът и обработката на които оказват твърде негативно влияние на околната среда.

Интересно е, че Бъфет счита, че електромобилите могат да намалят използването на изкопаеми горива и да спомогнат за избягването на този сценарий. В същото време почти не се инвестира в инфраструктура, която може да защити хората от бъдещи катаклизми.

Редица учени считат, че за предотвратяването на глобалната климатична катастрофа човечеството има само 12 години.

Според втория сценарий, 88-годишният милиардер е на мнение, че причината за глобалната катастрофа може да бъде кибератака, която ще доведе до катастрофални последствия. Според оценките на аналитиците, възможно е да бъде осъществена мащабна кибероперация, която ще доведе до загуби от порядъка на от $50 до $120 милиарда. Рискът е най-голям за финансовата инфраструктура – онлайн банките, базите данни и банкоматите.

Който и сценарии да стане реалност, компаниите и предприятията ще понесат огромни загуби, които не могат да бъдат покрити от всяка застрахователна компания. Разбира се, Бъфет е уверен, че Berkshire Hathaway няма да има подобни проблеми.

Любопитно е, че за смъртоносна бъдеща заплаха говори и друг 88 годишен милиардер. Това е Джордж Сорос, който се притеснява, че използваните от Китай технологии с изкуствен интелект ще подронят основите на западното демократично общество. Сорос предупреждава и от рисковете, които възникват от съвместната работа на Китай и Русия.

27
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
21 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
favrБаси лудитеШишоБаси лудитеГелето Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

Като гледам на каква възраст е съм убеден, че края на НЕГОВИЯ свят ще дойде скоро… тук е прав… а за нашия свят да не се притеснява. Ние ще се оправим.

303318
303318

88-годишният милиардер е на мнение, че причината за глобалната катастрофа може да бъде кибератака

88 годишен ти обеснява за „рUSка“ кибер атака .

303318
303318

Щам 88 годишен ти обеснява за много сложни кибер атаки
то и следващото изречение ще е „истина“

Разбира се, Бъфет е уверен, че Berkshire Hathaway няма да има подобни проблеми.

303318
303318

Berkshi Hathway e най-големият общ застраховател в света. Уорън Бъфет казва на застраховането – още от парите на другите(гиганско каз-ино – взима ти парите и обещава да плати 1:20 за пълна щета) обаче Казиното винаги печели – Berkshire Hathway не застрахова , а притежава застрахователи ; Един швейцарски адвокат разказваше как крадеца е окраден – Bekshire Hathway отваря ПРЕ-застрахователи в швейцаря и прехвърля пари към тях от застрахователите си(GEICO,…) така и да настъпи засраховятелно събитие застрахователя казва че не може да плати 1:20(пълна щета) защото ПРЕ-застраховятеля в швейцаря е фалира. Бъфет така прекара много милярди долари на застраховани през Swiss-Re… Виж още »

303318
303318

– Брат, как мина първата брачна нощ?
– Не помня брат!
Като си отлепи миглите и свали перуката съм припаднал!

Ivailo Andonov
Ivailo Andonov

Същата пирамида като елана трейдинг.

Мирослав
Мирослав

Айде още една врачка!
То тъй се разрушава света??
Този процес на разрушение възниква със самото преобразуване на енергията във форма на Земя. След Христос обаче, този процес значително се ускорява, а в последните години се развива много бързо. Постоянното черпане на природни ресурси, глобалното замърсяване и увеличаващата се човешка популация ускоряват този процес. Но, ще са необходими хиляди години, докато се достигне до точката на пренасищане.

303318
303318

Сорос и Бъфет стъпили в гроба ти обясняват колко е опасно кибер атака и изкуствен интелект ?!?!

Решение :
да се забранят компотите,ТЕЛЕфони и връщане към свещите защото двама напикаващи се искат да си запазят $$ !

Как да им обясниш че $$ им са дигитални и не могат да съществуват без компоти.

Баси лудите
Баси лудите

Голям човек, жалко, че много Българи не могат да му стъпят и на малкия пръст. Този човек е започнал от нищото, живее скромно и променя света.

За разлика от мутрите, крадците и комунистите, които ограбиха, разбиха и разпродадоха всичко по пътя си!

Баси нормалния!
Баси нормалния!

Тоя миризлив чифут е започнал като част от еврейската мафия, която владее JewSA (а познай защо наричат така Кравефермата). Като всеки чифут е безкрайно стиснат и алчен – в гъза му топийка да навреш, после 5 метра тел ще изкараш 🙂 През целия си жалък и безполезен живот един пирон не е заковал и нищо полезно не е свършил. Единственото, което прави, е да измисля нови и нови начини чифутите да прибират парите на обикновените хора, богатите да стават все по-богати, а бедните – все по-бедни. И тъй като всеки момент ще гушне босилека, а ковчега джобове няма, единствената му… Виж още »

shmaizera
shmaizera

тебе коя част от коментара те активира…

Баси лудите
Баси лудите

Безполезен е твоя живот, защото нищо от това, което си написал не отговаря фактологически на истината. Вие никога няма да бъдете и микрон от това, което е Бъфет.

Баси нормалния!
Баси нормалния!

Тоя миризлив чифут е започнал като част от еврейската мафия, която владее JewSA (а познай защо наричат така Кравефермата). Като всеки чифут е безкрайно стиснат и алчен – в гъза му топийка да навреш, после 5 метра тел ще изкараш 🙂 През целия си жалък и безполезен живот един пирон не е заковал и нищо полезно не е свършил. Единственото, което прави, е да измисля нови и нови начини чифутите да прибират парите на обикновените хора, богатите да стават все по-богати, а бедните – все по-бедни. И тъй като всеки момент ще гушне босилека, а ковчега джобове няма, единствената му… Виж още »

Хомоеректус
Хомоеректус

Пийте си хапчетата, Бъфет живее изключително скромно, а огромна част от парите си ги дава за благотворителност. Самият той няма да остави наследство за децата си, защото всико отива за благотворителност. Живее в скромна къща и кара стара кола.

завистливи болни хора сте вие, луди за вързване

Социализмът е уродлива идеология
Социализмът е уродлива идеология

– Още 80-те години социалистите са почнали да изнасят капитали във „вражески банки“ в Швецария и на Запад. – Ако не бяха капиталистите като Западна Германия, които отдаваха дългове в края на икономическото срутване на режима в България и Източна Европа, то режима щеше да си тръгне много по-скоро. Виж какво е правил Бай Тошо. – СИВ се срина заради икономическа идеология, която не следва логиката. Затова Бай Тошо каза, че социализма е „недоносче“, а на гала вечеря във Варна дори казва, че иска да станем част от Европейската икономическа зона, станала основа на ЕС. – Ако погледнеш изказванията на… Виж още »

Гелето
Гелето

„Социализмът е уродлива идеология“ отговора е: „ПП Прозрачност за Справедливост“, чрез която ще има социален ежедневен мониторинг и рейтинг на управляващите политици. И национализация на 20 най-големи олигарха на прехода. С това се почва

Баси лудите
Баси лудите

И след тази национализация ще трябва да бъде управлявано от същите тези, които по-долу описа. Национализацията в дългосрочен план не работи. Особено, когато не е за структороопределящи икономически процеси. Държавата не се грижи добре за парите, защото реално са на данъкоплатците и така раздува всичко, дай пример за успешна в момента държавна компания и аз ще ти дам 100 други за частни, които са доста по-успешни. Богатите държави не национализират. Само глупавите го правят и след няколко десетилетия разпродават на безценица.

Гелето
Гелето

„Баси лудите“, говориш на хора, които избират и се прекланят пред далаверите, МУТРИТЕ, измамите, скоростното предозиране с алкохола, изолация, прогонване и смазване на можещите.
На хора, които СОБСТВЕНО са се инвалидизирали чрез всякакви теории на конспирациите (което е и основната цел на създаването им), за да си успокояват жалкото и СТРАХЛИВО съществуване, да МИРУВАТ, че нищо не могат да променят, а не бъдат бойци за по-стойностен и качествен живот.
Те НИКОГА няма да те разберат!!!

Баси лудите
Баси лудите

@Гелето,

Знам на кого говоря, просто ми е целта да ги накарам да мислят. Защото са много.

Отваряш един чуждестранен сайт и четеш коментарите – далеч по високо IQ<

favr
favr

добре, че сте вий капиталлиберастите да отворит очите на нас простосмъртните за да осъзнаем, колко са интелигентни и духовно извисени на запад, и колко прости сме ний, понеже видиш ли не споделяме глобалистките ви идеи… добре, че сте вий драги либерасти да ни обясните, колко лош е бил комунизма, макар 95% от вас да са родени след 89та, и комунизъм са виждали само на картичка…. добре, че само вие сте надарени с божествения дар на мисълта и истерично заклеймявате за комунист, трол и комунистически трол всеки, който изкаже несъгласие или зададе въпрос на който не са ви спуснали отговор по… Виж още »

Шишо
Шишо

пак серня. не те сдържа нъл тъй?

favr
favr

ти си кенеф… друго не ти са полага

Баси лудите
Баси лудите

Либералите в момента са в ляво, капиталистите са в дясно. Вземи си оправи терминологията. В ЕП социалистите и либералите са заедно срещу дясното – капитализъм и национализъм.

favr
favr

еп в момента е такъв буламач, дето не е много за пример… нито има ляво, нито има дясно, и нито левите са леви нито десните десни, но за сметка на това всички са изключително послушни, ако дойдат заповеди отвъд океана…

Баси лудите
Баси лудите

ЕС е лява организация, планова икономика, в момента доминирана от левите, би трябвало да ти харесва. Центровете Франция и Германия са с ляво-централни политики и затова са конфликт със САЩ. В Латинска Америка само Бразилия и Колумбия се опълчиха на червената чума. Съдбата на ЕС с ляво-либерални глобалисти ще е същата като на Венецуела. Папай наготово докато е време, защото като дойде национално дясно управление, ше се наложи да работиш!

favr
favr

нито има ляво, нито има дясно, и нито левите са леви нито десните десни

Васил
Васил

Прогноза за времето – ще падат капки от небето… дали ще е утре или след 1 година не мога да кажа, но ще стане. има голяма вероятност тези капки коит они капят да са от някой климатик