Ускорението от място на електромобилите на Tesla става още по-стремително

15
5745

Tesla работи върху нова версия на режима Launch Mode, която включва опцията „Поза на гепард“ (Cheetah stance). Тази функция използва адаптивното окачване на електромобила, която наклонява предната част на автомобила надолу, по-близо до предната ос.

Миналата година Tesla разработи собствено съвсем ново адаптивно пневматично окачване за своите скъпи версии на моделите Model S и Model X. Това окачване осигурява особена мекота при шофиране по магистралите и осезателно подобрява управлението на електромобила по време на динамично шофиране.

А сега новото въздушно окачване получава допълнителна функция. Уеб порталът Electrek съобщи, че Tesla обновява режима Launch Mode, с помощта на който електромобилите Model S и Model X с инсталираното обновяване Raven ще се ускоряват от място още по-бързо.

„За подобряване силата на тягата, адаптивното окачване заема Позата на гепарда и регулира по малко по-различен начин действието на амортисьорите“ – се казва в документацията, прилагана от Tesla.

Сега започват тестовете на новата опция на режима Launch Mode по специална програма за ранен достъп. Тя ще се проведе сред ограничена група притежатели на тези модели електромобили, които ще събират данните от използването на този режи, а Tesla ще ги анализира. Засега не се съобщава кога точно всички потребители ще получат режима Cheetah stance.

Най-бързите електромобили на Tesla се ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. С колко ще намалее това време от Cheetah stance засега не е известно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари