Услугата за запознанства Facebook Dating стартира пробно в САЩ

1
737
Най-голямата в света социална мрежа стартира новата услуга за запознанства Facebook Dating. Засега тя работи само в Колумбия.

TechCrunch съобщи, че новата услуга Facebook Dating, анонсирана през месец май 2018 година, работи в средата на основното приложение Facebook за Android и iOS. Тя може да бъде активирана от настройките. Услугата е достъпна за лица навършили 18 години и е напълно безплатна, като засега няма реклама и/или платени функции.

При влизане във Facebook Dating на потребителя се предлага да създаде отделен профил за запознанства, в който от основния профил се вземат само имената и възрастта. За създаването на профила е необходимо кратко да се опише биографията. Това не е сложно – трябва да се зададат образованието, местоработата, дали имате деца. Необходимо е да и да се отговори на 20 въпроса, като например „Как си представяте един идеален ден?“ или „Кое музикално изпълнение ви кара да запеете?“ Възможно е качването на до 12 снимки, които могат да бъдат импортирани от Facebook или Instagram.

Потребителят може да търси потенциални партньори в радиус от 100 километра около неговото местоположение, което Facebook определя автоматично. Не може да се задава друг регион на търсене. Социалната мрежа предлага партньори със съвпадащи интереси и отговори от въпросника. Приятелите и блокираните от социалната мрежа потребители не се появяват във Facebook Dating. Също така, ако потребителят не се е регистрирал във Facebook Dating, той не се показва от услугата.

За разлика от приложенията от рода на Tinder, където за започване на някакъв диалог е необходимо взаимно съгласие, във Facebook Dating потребителят може да пише до всички намерени от услугата потребители. Но има ограничение: не повече от 100 души на ден. Отсрещната страна може да отговори или да игнорира полученото съобщение. Общуването става чрез вградения чат, в който е възможно само писането на текст и добавянето на емоджита. Не могат да се прикачват снимки или видеа и не могат да се правят разплащания.

За да улесни избора на потенциалния партньор потребителят може да даде достъп до интересуващите го групи и събития. В този случай, алгоритъмът ще предлага и участници от други общности.

Засега няма информация дали и кога Facebook Dating ще се появи и в Европа.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Ратнемок Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Колумбия и ФАЩ са две различни държави