Услугата Google Flights ще предсказва промените в цените на самолетните билети

1
19

Според статистиките на Google, значителна част от хората, ползващи самолети (за САЩ 69%), при купуването на самолетен билет се безпокоят, дали са избрали най-доброто предложение и дали изобщо са направили най-правилния избор. За да помогне на потребителите, интернет гигантът обнови услугата Google Flights и добави възможност за предсказване на възможните повишения или понижения в цените на самолетните билети.

При избор на съответния полет, потребителите виждат разнообразна информация: за колко време ще е актуална тази цена, колко може да се икономиса, ако покупката се направи в даден момент. Ако потребителят се интересува от конкретен полет, онлайн-услугата ще му помогне да намери най-доброто предложение в момента, ще препоръча по-удачни дати или алтернативни летища.

google-flights-2

Вече е по-удобно и да се следи за промените в цените: услугата ще изпраща информация, кога може да се очаква ръст на цените или обратното, спад в цените на самолетните билети. Google допълва, че при съставянето на тези прогнози се използват статистически данни и няма как да се гарантира 100% точност.

Нововъведенията ще влязат в сила през следващите няколко седмици в страните, където услугата работи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари