Услугата Google Photos се научи да разпознава домашните любимци

4
1

Услугата Google Photos се научи да разпознава домашните любимци. По-рано, програмата разпознаваше само човешките лица, което опростяваше сортирането на снимките. Сега обаче, системата може да подрежда и снимките на домашните любимци.

Услугата вече може не само да разграничи животното от човека, но и да идентифицира четириногото по неговото лице. Актуализираната версия вече е достъпна за платформите Android и iOS. След като потребителите инсталират надстройката, името на раздела „Хора“ ще се промени на „Хора и животни“.

След като потребителя назове името на своя домашен любимец, програмата го отвежда в отделна папка, където след сортиране се появяват снимки с участието му. Разработчиците са уверени, че актуализираната услуга ще Ви помогне по-бързо да изберете най-добрата снимка на четириногия си приятел.

Изненадите обаче не свършват до тук. Google също така ще направи възможно разпознаването на домашните любимци по порода и използването на емоджи. За момента, програмата може да разпознава само кучета и котки. Но е напълно възможно, скоро да започне да познава и хамстерите, зайците, плъховете и чинчилите, а може би дори и риби и костенурките.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Услугата Google Photos се научи да разпознава домашните любимци"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка