fbpx
2.8 C
София

Услуга, която улеснява: Speedy Смарт Контрол

Тъкмо на време за динамичните времена, в които живеем

Най-четени

Още преди година, много приятно впечатление ни направиха нововъведенията, които започнаха да представят от куриерската компания Speedy. Подобренията в бизнес процесите им веднага се отразиха на качеството на услугите и най-вече – бяха забелязани от потребителите почти веднага.

Една от най-интересните иновативни услуги, представени от куриерите “ Speedy Смарт Контрол представлява иновативна услуга, чрез която компанията дава на своите клиенти информация за тяхната пратка и възможност за контрол.

Идеята е, че потребителите получават напълно безплатно възможността за пълен контрол над самата доставка, без да е необходимо да звънят по телефон, да изчакват разговори с оператори и т.н. Само с няколко натискания в телефона си.

Нашият опит

В интерес на истината познаваме добре услугата активно още от деня, в който компанията я стартира, защото често използваме техните куриери. Всичко е много лесно и не изисква нещо допълнително като регистрации или умения от самия получател на пратката.

Същевременно от март до сега много неща се промениха и мнозина от нас работят вече не рядко от вкъщи, или дори от други населени места. Ние също не правим изключение и през последните месеци постоянно сменяме местоположението си, за което разбира се няма проблем, що се отнася до електронните услуги.

Можем да работим отвсякъде, защото това което създаваме, е електронно. Когато обаче нещата опират до поща и куриери, те търсят обикновено един и същи адрес – този, до който са ги изпратили.

Точно за това смятам, че услугата, която представяме в този материал дойде тъкмо навреме. Тя помогна много на клиенти и куриери да получат пратките си навреме, в момент, в който това беше доста важно. Продължава да работи отлично и сега. Но ето за какво точно става въпрос.

Услугата

Speedy Смарт Контрол е интегрирана с всички пратки, изпратени през куриерската компания. Още на предишния ден клиентът получава съобщение, че предстои да получи пратка.

Обикновено това става чрез SMS , но ако имате Viber – то комуникацията ще е още по-удобна за вас през един от най-популярните месинжъри в България.

Как работи

От линка, поместен в съобщението, с лековата се стига до много информация за самата пратка. Налични са и доста гъвкави опции, с които потребителят започва да управлява пратката си, още преди да  получи.

Разбира се, може да се потвърди адреса на доставката, но по важно – ако случайно нямате възможност да приемате пратката в дадения ден, или ви е по-удобно, лесно бихте могли да я пренасочите безплатно към някои от близките пет офиса или автомата на компанията.

Всичко става с няколко клика. А ако направите това, след като получите съобщението, предната вечер, пратката ви ще бъде доставена в същия първоначално определен работен ден, но в избрания офис или автомат.

В случай, че някой  е изпратил нещо до нас в посока офиса ни, а ние не сме планирали  точно този ден да сме там, не е никакъв проблем с две натискания пратката да се пренасочи към мястото на което ще сме.  И ако това се случи при получаването на съобщението и пренасочването е в рамките на същия град (в случая София) няма никакво забавяне и пратката пристига на оригиналната си дата, но на новия адрес.

Много удобна е възможността и за отлагане на доставката – ако пътувате, или точно в конкретния ден нямате възможност да приемете или да заплатите за пратката, ако има наложен платеж с няколко клика можете да я отложите за следващ ден.

Друга интересна опция е възможността  да проследявате пратката си в реално време. От това кога е получена, през различните предавания през куриери, та така до получаването ѝ от вас.

МySpeedy

Услугата е отлично интегрирана и с приложението МySpeedy за пълно клиентско обслужване, за което обаче все пак трябва да си направите регистрация. Но Speedy Смарт Контрол има още интересни възможности.

Често се случва да не знаем подателя по дадена пратка и от любопитство да желаем да го проверим. Преди беше необходимо да се обаждаме по телефона, за да разберем тази информация – сега става с няколко клика.

 

Услугата е създадена главно за удобство на клиента, като му дава право на избор чрез опциите, които предлага – потвърждение на доставката, отлагане, пренасочване и избиране на друга, по-удобна дата.

Speedy Смарт Контрол, в комбинация с друга представена през последната година услуга на Speedy Предикт позволява да знаете и точно в колко часа ще дойде пратката, така че да не необходимо да чакате цял ден.

Всички тези неща правят от куриерската компания предпочитан доставчик, с който да получаваме повечето неща, за които пишем, покани за събития, онлайн покупки, както и много други. Винаги сигурно лесно, бързо и с много добро управление от наша страна.

Смарт Контрол на Спиди Ви дава достъп до следните опции:
  • Проследяване на пратката в реално време
  • Пренасочване на пратката към друг адрес
  • Връщане на куриера за повторно посещение
  • Отлагане на доставката за следващ ден
  • Отказване на пратка
  • Вход в приложението МySpeedy
  • Потвърждаване на доставка (незадължително)

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини