Стартъпът Blockstream Satellite успешно осъществи първата биткойн транзакция с помощта на сателит. Операцията е извършена от компютър, който не е свързан с интернет. Компанията обеща, че технологията още до края на тази година ще стане достъпна за повечето страни.

Информацията бе потвърдена от главата на Blockstream Satellite Адам Бек.

В средата на месец август компанията обеща да направи биткойн транзакциите достъпни и за жителите на развиващите се страни и бедни региони. За тази цел Blockstream ще използва сателити под наем, които ще дадат възможност за операции с криптовалута във всяка част на планетата. За достъпа до тази система е достатъчен компютър (може и Raspberry Pi), спътникова чиния, приемник и SDR USB ключ.

По време на теста е осъществена успешна биткойн транзакция чрез спътниковия модул BitcoinVPC. Операцията е извършена на компютър без интернет връзка, но на първо време на потребителите ще е необходима връзка с глобалната мрежа.

До края на годината Blockstream обеща спътникови Bitcoin транзакции за повечето континенти, включително Южна и Северна Америка и Африка. Освен това, компанията възнамерява да предложи и API за разработчици и компании, които могат да предложат собствени спътникови услуги за биткойн транзакции.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Too
Too

Тая сложност
няма да я бъде.

djagi
djagi

Следващата новина ще е, че кредиСИМО са почнали да дават биткоин креДИТИ по кабелната. Могат да ги нарекат БитСИМО.

SLAYER
SLAYER

„Портфейлчето“ на клиента не е ли на сървър В ИНТЕРНЕТЪТ или аз нещо не разбирам?

10 стинки
10 стинки