Устройства с поддръжка на Intel Light Peak ще видим през 2011 година

0
25

Появиха се подробности по повод технологията за високоскоростно предаване на данни, разработвана до настоящия момент от корпорацията Intel, известна под названието Light Peak. По време на представянето в пекинския форум IDF 2010, сътрудникът на Intel Kevin Kahn информира, че технологията Light Peak ще стане достъпна за внедряване в края на тази година, а първите устройства с поддръжка на новия стандарт ще се появят на пазара през следващата година.

В допълнение, по информация на Kevin Kahn, Intel счита технологията Light Peak за логически наследник на съществуващия скоростен протокол USB 3.0. Интересно, е че поддръжката на USB 3.0, съдейки по всичко, не се появи даже и в бъдещите чипове на Intel шеста серия, като някои наблюдатели считат, че това се прави умишлено от компанията, за да има възможността да наложи своя технология на пазара.

Ресурсът PC World съобщава, че Intel не смята технологията Light Peak, за пълен заместител на USB стандарта, защото тя използва едни и същи портове и протоколи. Доказателство за това са публикуваните снимки, на които се вижда оптичен кабел от стандарта Light Peak включен към USB порт за тестване на системата, като в допълнение напомняме, че технологията Light Peak може да позволи скорост за предаване на данни 10 GB/s по оптични влакна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари