Уфолози засякоха невидим кораб до Меркурий

5
58

В първия ден от декември сонда на NASA засне вълна от заредени с електромагнитна енергия частици, които изригнаха от Слънцето и връхлетяха върху планетата Меркурий. Апаратът STEREO изпрати снимките от събитието до учените на Земята, които публикуваха някои от тях за обществено ползване. Явлението привлече вниманието на уфолози, които твърдят, че са видели маскиран космически кораб с огромни размери, който е паркиран до Меркурий, предаде Space.com.

Меркурий е най-малката планета в нашата система и се характеризира с това, че се намира най-близо до Слънцето. На снимките от STEREO се вижда, че плазмата, която залива планетата сякаш се разсейва от някакъв невидим обект. Снимките подсказват, че маскираният обект вероятно има цилиндрични краища с някакво удебеление в средната си част.

Внимание на явлението е обърнато от YouTube потребител с прякор siniXster, който е качил снимки от изригването и своите коментари в най-големия портал за споделяне на клипове.

Според siniXster няма никакво друго логично обяснение на явлението, което е запечатано от космическата сонда на NASA, освен предположението, че до Меркурий има голям маскиран обект, който е останал скрит за нашите очи, докато не е бил залят със слънчева плазма, заредена с енергия.

Обяснението на учените е стандартно. Според тях става въпрос за дефект в изображенията от телескопа, заснел явлението, а невидимият обект не е извънземен кораб, паркиран до Меркурий, ами показва къде се е намирала планетата предния ден.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари