fbpx
0 C
София

Участниците в програмата Office Insiders вече тестват новия интерфейс на Microsoft Office

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft стартира тестването на новия дизайн на своя офис пакет. Участниците в програмата Office Insiders вече има достъп до новия потребителски интерфейс и оценяват неговите възможности. Излизането на новата версия за всички потребители на Microsoft 365 се очаква в края на тази година.

Сред основните промени в новия потребителски интерфейс на Office са леко закръгления вид на Ribbon панела, както и някои незначителни промени на иконките в Word, Excel, PowerPoint и Outlook. Преди време Microsoft показа концептуален интерфейс с много по-радикални промени в потребителския интерфейс на Office, включително и преминаването към класическо меню или към контекстни команди.

Явно засега Microsoft започва с неголеми промени в дизайна на Office и не възнамерява изцяло да се откаже от лентовия интерфейс. Но софтуерният гигант работи върху по-адаптивни методи за управление на своя офис пакет, в резултат от което лентовият интерфейс на Office ще бъде заменен от по-удобен панел с инструменти, който може да се премества на към всяко място на екрана. Преди време Microsoft сподели, че лентовият Ribbon UI е направен за десктоп компютри, но днес се използват по-различни платформи и най-разнообразни мобилни устройства, и корпорацията трябва да преосмисли как трябва да изглеждат контекстните команди в бъдеще. Панелът с инструменти трябва да следи действията на потребителя и да предлага най-подходящите команди.

Новият интерфейс на Microsoft Office вече е достъпен за тестерите както за операционната система Windows 10, така и за Windows 11.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини