Учените разработиха нова иновативна безжична технология

0
676

Чуждестранни изследователи са намерили начин да „усукват“ фотоните, които представляват отделните частици на светлината, за да ги предават чрез специален вид холограма, подобна на това, което се използва днес в банковите карти. Благодарение на това, фотоните могат да предават повече информация и да заобиколят смущенията, което от своя страна влияе положително върху скоростта на безжичния интернет.

Учените смятат, че сноповете светлина, които се предават по въздуха, някога ще се превърнат в замяна на оптичните технологии и „усукването“ на фотоните позволява да се намали ефектът от турбуленцията и различните други радио-сигнали.

Изследователите успешно са тествали преноса на данни по въздуха на разстояние 1,6 километра, в един от градовете на Германия. Тестовете са извършени в градска среда, където при условия на високи сгради се наблюдават сериозни смущения и турбуленция. В крайна сметка, учените са успели да разберат, че благодарение на тяхното откритие са направили нова стъпка във високоскоростната оптика, която ще бъде по-достъпна и по-евтина, а и ще се превърне в заместител на кабелната оптична връзка.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за