Съществуват редица хипотези, че нашият мозък е квантов компютър. Предполага се, че щом съзнанието не може да бъде обяснено на нивото на класическата механика, ще може да бъде изяснено само с постулатите на квантовата механика.

Учените от Калифорнийския университет в Санта Барбара решиха да изяснят, дали наистина мозъкът е нещо като квантов компютър. Учените са уверени, че аспектите на квантовата механика, като квантова заплетеност, суперпозиция и другите компоненти на квантовата физика, управляват процесите в нашия мозък.

Създадените към днешен ден кубити за квантови компютри работят при температури близки до абсолютната нула. Учените ще търсят биологични кубити, намиращи се в живите организми.

В един от плануваните експерименти ще се изследва, дали могат да бъдат изграждани кубити чрез спина на атомното ядро, а не от обкръжаващите го електрони. Ще се изследват атоми на фосфора – вещество, което се съдържа в нашите организми и според учените, може да играе ролята на биохимични кубити.

Ще се изследват и митохондриите, които отговарят за метаболизма и прехвърлянето на енергията в нашия организъм. Ще се проверява, дали невромедиаторите, прехвърлящи импулсите от един неврон към друг, могат да създават обединени квантови мрежи в организмите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари