fbpx
6.4 C
София

Ученици завършиха учебната си година в Minecraft

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В много страни по света (включително и България) училищата и университетите по света останаха затворени поради опасения от новия COVID-19. Това обаче не попречи на учениците от японско основно училище да завършат успешно своята учебна година. Те организираха специално събитие в Minecraft, където да се позабавляват заедно въпреки разстоянията, които ги делят.

Те споделиха изображения от „церемонията“ на завършването в Twitter, което децата са си организирали сами. За целта настроиха сървър и изградиха голямата зала, в която да проведат тържеството. Може би ви се струва малко рано за завършване, но в Япония учебната година започва през април и завършва преди края на март (заедно с множество ваканции между сроковете). Реалната церемония в училището е била отменена, което накарало децата да използват виртуалното пространство и да завършат успешно. Решението е креативно и забавно. Може би са малко подранили, но предвид сериозността на положението, не се знае дали ще успеят въобще да започнат следващата учебна година навреме в класните си стаи.

Надяваме се в България да не стигаме до завършване на учебната година по подобен начин. Но вече училищата ни са се адаптирали за следващия месец бедствено положение, провеждайки своите уроци през електронни платформи и видеоконференции. По данни на BTV около 89% от учениците имат готовност да се обучават дистанционно. За да помогне в положението, изключително популярната платформа за видеоуроци уча.се стана безплатна за цял месец.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини