Учени предполагат, че мистериозната болест в някои посолства на САЩ по света е причинена от микровълнови оръжия

14
3314

Мистериозно заболяване, което засяга и праща в болничен служителите на американското посолство и ЦРУ през последните четири години в Куба, Китай, Русия и други страни, изглежда е причинено от мощни микровълни, се казва в доклад, публикуван от Националните академии.

Комитет от 19 експерти по медицина и в други области е заключил, че насочена, пулсираща радиочестотна енергия е най-вероятна като обяснение на болестта, наречена синдром Хавана.

В доклада не става ясно кой атакува посолствата и защо. Технологията зад предполагаемите оръжия е добре позната и датира от надпреварата при оръжията от Студената война между САЩ и СССР.

Какъв е този синдром Хавана?

Необясними мозъчни травми засягат дузина официални лица от САЩ, които са пътували до Куба, Китай и Русия от 2016 година насам. Симптомите включват главоболие, гадене, потичане на кръв от носа, като мозъчната травма е лека. Голяма част от тях докладват, че чуват стържещи звуци или усещат изненадващо напрежение и вибрации.

Оръжията с мощни микровълни по принцип са направени с цел изключване на електронно оборудване. Е, явно тази енергия може да нарани и хора.

Два примера за такъв тип оръжия, макар и с друго предназначение

Единият е проектът на Boeing за мощна микровълнова ракета (CHAMP), която разполага с източник на микровълни в корпуса. Другото оръжие е тактически мощен оперативен реактор (THOR), който наскоро бе разработен от лабораторията за изследвания на въздушните сили в САЩ, за да сваля рояци от дронове. Него виждате на заглавната снимка.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари