Учени създадоха робот с мускули, стави и сухожилия

2
23

Екип от учени създаде хуманоиден робот, който е със структура, вдъхновена от човешкото тяло. Това позволява на машината да наподобява истинските хора в по-голяма степен от останалите роботи, съобщи Mashable.

Специалистите, участвали в проекта Eccerobot са работили три години, за да завършат творението си. При създаването му са използвани чаркове, които силно приличат на човешките мускули, стави и сухожилия. Благодарение на това движенията на робота са по-плавни, точни и не изглеждат толкова механично, колкото може да се очаква от подобен продукт.

Eccerobot е в състояние да извършва изключително сложни движения и операции, които не са по силите на останалите роботи, които са били създавани до момента. Учените са имали за цел да избегнат ограниченията, с които се сблъсква до момента науката за създаване на роботи, копирайки дизайна на човешкото тяло.

Типичните роботи се създават чрез стандартни инженерни техники от части, които са твърди и не притежават гъвкавост и еластичност. Eccerobot е пълна противоположност на стандартната философия при машиностроенето и ще може да върви, както и да движи крайниците си с по-голяма скорост и прецизност.

Костите на новия робот са направени от термопластичен материал, който може да променя формата си при повишаване на температурата. Към момента машината може да вдига различни предмети, да се ръкува и да движи плавно ръцете си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари