Учителите може да получат безплатен домашен интернет

23
162

Осигуряване на безплатен домашен интернет за всички учители планира от догодина Министерството на образованието и науката (МОН). Мярката ще е част от програмата за въвеждане на информационните технологии в образованието, която тече от няколко години. Това съобщи експертът от дирекцията за информационни технологии в МОН Филип Иванов. Идеята е да бъдат покрити изцяло или частично разходите на преподавателите за достъп до мрежата, което да насърчи използването на информационните технологии и в работата им.

Единият вариант е да платим направо на доставчици на интернет, избрани след тръжна процедура, а другият е да раздадем ваучери на учителите за определена сума, каза Иванов. Той обясни, че най-вероятно ще бъде избрана втората възможност, но още не е ясно колко средства ще се отпускат на човек. Така преподавателите ще могат сами да направят избор на услугата, която им върши работа, и ако тя е по-скъпа от стойността на ваучерите, ще трябва да си доплатят, обясни Иванов.

В плановете за следващата година е и организирането на специализирани курсове за учителите за работа с информационни технологии. Досега всички преподаватели са преминали през обучения за базови познания.

Източник: в-к „Дневник“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари