fbpx
7.1 C
София

Уязвимост в Internet Explorer позволява на хакерите да следят движението на курсора

Най-четени

Открита е нова уязвимост в различни версии на популярния браузър Internet Explorer, за която се твърди, че позволява на злонамерени лица да следят как се движи курсорът на мишките, които използват потребителите. Проблемът има потенциал да компрометира лична информация, особено в случаите когато се използват виртуални клавиатури, съобщи Mashable.

Уязвимостта е сериозна, защото ще засегне интересите точно на потребителите, които държат най-много на сигурността. Един от начините за опазване на пароли и други важни данни е използването именно на виртуални клавиатури. Така зловредните програми, записващи натисканията на клавишите на обикновената клавиатура са безсилни.

Анализ на Spider.io е показал, че версиите на Internet Explorer от 6 до 10 са уязвими за проблема и защитата им може да бъде пробита лесно. Още по-неприятно е откритието, че следенето на движенията на курсора може да се извършва по целия екран дори когато прозорецът на майкрософтския браузър е минимизиран.

Пробивът в Internet Explorer е доста лесен за експлоатиране. Нужно е просто да се отвори сайт, който съдържа зловредния код и да остане отворен. През това време хакерът получава информация за движението на курсора.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
манол
манол
8 години

Така ще бъде,докато интернет експлорър е част от операционната система и негови компоненти стоят стартирани резидентно,независимо,че браузъра ИЕ не се ползва.

tupacmc
tupacmc
8 години

„Уязвимостта е сериозна, защото ще засегне интересите точно на потребителите, които държат най-много на сигурността.“

Тези, които държат най-много на сигурността, по начало не използват IE 😉

Evotest
Evotest
8 години

Този браузър има ли го още?

Нови ревюта

Подобни новини