Уязвимост в Internet Explorer позволява на хакерите да следят движението на курсора

4
12

Открита е нова уязвимост в различни версии на популярния браузър Internet Explorer, за която се твърди, че позволява на злонамерени лица да следят как се движи курсорът на мишките, които използват потребителите. Проблемът има потенциал да компрометира лична информация, особено в случаите когато се използват виртуални клавиатури, съобщи Mashable.

Уязвимостта е сериозна, защото ще засегне интересите точно на потребителите, които държат най-много на сигурността. Един от начините за опазване на пароли и други важни данни е използването именно на виртуални клавиатури. Така зловредните програми, записващи натисканията на клавишите на обикновената клавиатура са безсилни.

Анализ на Spider.io е показал, че версиите на Internet Explorer от 6 до 10 са уязвими за проблема и защитата им може да бъде пробита лесно. Още по-неприятно е откритието, че следенето на движенията на курсора може да се извършва по целия екран дори когато прозорецът на майкрософтския браузър е минимизиран.

Пробивът в Internet Explorer е доста лесен за експлоатиране. Нужно е просто да се отвори сайт, който съдържа зловредния код и да остане отворен. През това време хакерът получава информация за движението на курсора.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Evotest
Evotest

Този браузър има ли го още?

ThePawn27
ThePawn27

Опитват се Microsoft да го оправят, колко ли пъти не го пренаписваха, ама не разбират, че ако не е Open Source то няма как да се сравнява със Chrome и Firefox.

Тази кампания е доста интересна -> http://browseryoulovedtohate.com/ разгледах сайта, реших, че може би найстина вече всичко е оправено по браузъра ъпдейтнах го до IE 10 отворих няколко по натоварени сайта и всичко спря. :doh:

tupacmc
tupacmc

„Уязвимостта е сериозна, защото ще засегне интересите точно на потребителите, които държат най-много на сигурността.“

Тези, които държат най-много на сигурността, по начало не използват IE 😉

манол
манол

Така ще бъде,докато интернет експлорър е част от операционната система и негови компоненти стоят стартирани резидентно,независимо,че браузъра ИЕ не се ползва.