fbpx
-1.7 C
София

Фабрика за 3D принтиране отвори врати в Ню Йорк

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Холандската компания занимаваща с 3D принтиране Shapeways отвори вратите на „фабрика на бъдещето“ в нюйоркския квартал Куийнс. Очаква се в скоро време фабриката да приюти 50 3D принтера с висока резолюция, способни да възпроизвеждат продукти в големи количества целогодишно.

Компанията ще предостави възможността на своите клиенти да ъплоудват към компютърните системи на компанията 3D проекти, а след това ще предоставя готовия продукт на клиента си до броени дни. Изготвената продукция ще може да е направена от редица материали, като акрил, найлон, стъкло, гипс, керамика, пясъчник, а също така и от ценни метали, като сребро. Очаква се, че фабриката ще заработи през януари следващата година и ще даде работа на 50 висококвалифицирани работници.

Фабриката ще се разполага на площ от 2000 кв. метра.

Директорът на отдел „Индустриален инженеринг“ към Shapeways Кеган Фишър подчерта своето задоволство от появата на фабриката на компанията в специално съобщение на сайта на Shapeways. Тя заявява, че компанията придава ново значение на думата „фабрика“ с настоящия проект на Shapeways, като променя значението от това на масово производство към „масова изработка по индивидуална поръчка“, като дава креативна власт на малките независими компании, любителите, предприемачите и дребните занаятчии.

„Ние построихме фабрика, която ще даде възможността на всеки да създава и твори, като единствената пречка пред това ще е въображението“, продължава в емоционалния си анонс Фишър.

Shapeways и сайта им shapeways.com предоставят на своите клиенти и потребители възможността да материализират своите проекти посредством 3D принтиране. Компанията има офиси в Айндховен (Холандия), Ню Йорк и Сиатъл. Компанията води началото си от 2007, когато бива създадена с помощта на Royal Philips Electronics и тяхната програма Philips Lifystyle Incubator, която има за цел подпомагането на компании и личности притежаващи иновативни идеи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини