За много потребители навярно остана незабелязано, че Microsoft внесе промени в облачното хранилище OneDrive. Сега не е възможно извършването на резервно копиране на други файлови системи, освен на NTFS.

Ако дисковете на вашия компютър са форматирани и използват друга файлова система, не може да се качват файлове в хранилището OneDrive. Засега Microsoft нищо не казва относно причините за тази промяна. Първите съобщения относно OneDrive и NTFS се появиха във форумите на софтуерния гигант на 1 юли.

Ако потребител с неподдържана файлова система се опита да копира файл в OneDrive, получава съобщение за грешка, което гласи, че дискът трябва да бъде с NTFS файлова система или да се използва друг диск.

Тази промяна не зарадва потребителите. Мнозина се подразниха от факта, че всичко стана без каквото и да е предупреждение от страна на Microsoft, със софтуера на който работят много предприятия, а не само домашни компютри.

Всички очакват софтуерният гигант официално да съобщи за тази промяна, а засега никой не можа да открие начин за заобикалянето на OneDrive и NTFS. Много потребители се питат, дали трябва да форматират SD картите си с файловата система NTFS, за да могат да качват архивите си в електронния облак. Очакват се подробности за тази тиха актуализация на OneDrive.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари