fbpx
0 C
София

Файловата система NTFS може да бъде заменена с Protogon

Най-четени

В операционната система Windows 8, чийто официален анонс тепърва предстои, може да се появи нова файлова система.

Сандо Вилинджър съобщи в ресурса ITWorld.com за откриването в Windows 8 напълно нов драйвер на файловата система, наречена NT Protogon FS driver; за същото писа и небезизвестният Рафаел Ривера. Двамата изследователи считат, че NT Protogon FS driver най-вероятно е работещ в режим на ядрото (kernel mode) драйвер за нова файлова система, обозначена от разработчиците си като Protogon.

От първоначалния анализ те са успели да установят, че системата Protogon е създадена въз основа на концепцията за базите с данни (транзакции, курсори, редове и таблици). В състава й влизат и редове, които дават основание да се направи изводът, че Protogon може да замени или поне да емулира системата NTFS. В момента новата файлова система Protogon се намира в твърде ранен етап на развитие, макар че, съдейки дори по оскъдните данни от появилите се вече предварителни версии на Windows 8, бъдещата ОС на Microsoft вече разпознава новата файлова система.

Ще припомним, че компанията Microsoft и преди е работела над създаването на нова файлова система под кодовото название WinFS (Windows Future Storage). WinFS трябваше да замени NTFS и да се появи в Windows Vista, но след това на корпорацията се отказва от плановете си за нея, така че все още не е известно дали Protogon ще бъде налична в Windows 8, или ще я постигне същата съдба като WinFS.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини