Фалшива версия на плеъра VLC плъзна в Windows Store

0
36

Преди време стана ясно, че разработчиците на VLC Media Player готвят версия на приложението за Windows 8. Тя обаче все още не е готова и измамници решиха да се възползват от този факт като пуснат в Windows Store фалшива програма, съобщи Neowin.

Измамното приложение на пръв поглед напомня за оригиналния VLC, но под повърхността се крие просто плеър с базови възможности, при който няма нищо особено. Целта на измамниците, създали приложението е да печелят като го продават на цена от 2.99 долара на заблудените потребители. Истинският VLC Media Player винаги е бил безплатен и ще остане такъв. Той се разработва от доброволци. Официалната версия на програмата за Windows 8 също ще бъде напълно безплатна за използване.

Истинската версия се финансира само чрез дарения и за модификацията й с модерен Metro интерфейс бяха събрани близо 50 хиляди британски лири чрез Kickstarter. Това се случи още през миналата година и оттогава тече активно разработката на популярния плеър.

След множество оплаквания до Microsoft измамното приложение, кръстено VLC Media Player 8, вече е свалено от Windows Store, за да се предотврати по-нататъшното заблуждаване на потребителите.

Явлението не е ново. Екипът на VideoLAN се е натъквал много често на подобни измами във всички магазини за приложения. Случаите са толкова чести, че разработчиците не си правят труда дори да ги броят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари