ФБР арестува хакер на VoIP – мрежи

6
2

ФБР арестува хакер, който е осъществявал пробиви на VoIP мрежи и е успял по този начин да осъществи продажба на 10 милиона минути за телефонни разговори на обща стойност на 1 млн. долара. Американските служители на реда са провели 9 обиска в общо 6 щата, докато успеят да арестуват Едуин Андреас Пина. На хакера е предявено обвинение за взлом на мрежата на компанията Newark и осъществяване на незаконен достъп между ноември 2004 г. и май 2006 г. В течение на разпита Пина е съобщил, че не е работил сам и му е помагала цяла група компютърни професионалисти.

Според специалисти по компютърна сигурност, през следващите години пробивите срещу мрежи за Интернет-телефония ще заемат голям дял от компютърните престъпления в световен мащаб, поради все по-голямата популярност на VoIP – услугите.

Източник: idg.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "ФБР арестува хакер на VoIP – мрежи"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mower
Mower

Кой то го може го може.

Цитат:


и е успял по този начин да осъществи продажба на 10 милиона минути за телефонни разговори на обща стойност на 1 млн. долара.


hattamotto
hattamotto

Hack ’em all. Телефона трябва да има само ТАКСА!!! НИКАКВИ ЗАПЛАЩАНИЯ ЗА ИЗГОВОРЕНИ МИНУТИ!!! Мрежата работи денонощно, а това колко я ползваш си е лично решение – неограничен трафик на данни. Това е. Комуникации.

benedict
benedict

Значи предпочиташ вместо както досега всички плащат например 10 лв такса + минути, да се плаща по 100 лв такса без значение кой колко говори?!?! Нали знаеш, че всяка мрежа си има капацитет и колкото повече се ползва, толкова по-голяма трябва да е тя? Когато ти си изградиш собствена мрежа можеш да я таксуваш както си поискаш.

rewind
rewind

това с таксата би било възможно при например поне 40% потребители на Интернет в световен мащаб…

darkterminal
darkterminal

Защо VoIP чата на всички instant messengers да е неограничен, а платения сървис – на минута ? Начи проблема не е с капацитета на мрежите – проблема е, че има прекалено много хора по веригата и, че терминиращите телефонни компании се правят на интересни. За какво плащам $40 месечно за internet без да мога да си уплътня трафика. Да се договорят TelCo компаниите да си делят печалбите, ако не няма да им ползвам сървиса. За това едно Skype и PC2PC calls на корем …

kayovas
kayovas
Мисля, че не правите разлика между различните мрежи. 1. Мрежата на традиционните Телекоми, като БТК: кабели, централи, копане, поддържане => скъпа за изгражда и поддръжка. Най-скъпата мрежа от всички останали. Затова и се таксува всичко – такса + цена за продължителност на разговора. Мрежата на БТК е на цена около 3 милиарда лв (независимо, кой ги е платил, това вече е друг въпрос). Нека някой да закопа толкова пари, пък после да пуска безплатни разговори. 🙂 2. Мобилни мрежи – Значително по-евтини за изграждане и поддръжка. За сравнение БТК има 14 000 служители в момента, а Мтел около 3000. Тук… Виж още »