fbpx
9 C
София

ФБР арестува човека зад сайта за търговия с наркотици Silk Road 2.0

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Преди малко повече от година федералните власти в САЩ затвориха известния сайт Silk Road, който бе свързан със свободна продажба и доставка на наркотици, и арестуваха неговия собственик.

Буквално месец по-късно обаче стартира практически идентичен сайт с името Silk Road 2.0, който поднови нелегалния бизнес.

Сега и той е последвал съдбата на своя предшественик след операция на Федералното бюро за разследване, в резултат на която Silk Road 2.0 е спрян, а човека зад неговото съществуване – арестуван.

Това е 26-годишен компютърен програмист от Сан Франциско на име Блейк Бентал, известен още като Defcon, който е бил арестуван в града в сряда, а ден по-късно съдът е отказал да го пусне под гаранция, защото съществува значителен риск той да се укрие. Бентал ще бъде трансфериран в Ню Йорк, където ще му бъде повдигнато обвинение за дейността на Silk Road 2.0.

Silk Road 2.0 играе ролята на незаконен пазар за свободна продажба на забранени наркотични вещества, които има над 100 000 потребители и работи по същия начин, по който правеше това оригиналния сайт. Освен дрога, сайтът предлага хакерски програми и фалшиви документи за самоличност. Към октомври 2014 г. на сайта има над 13 000 обяви за продажба на контролирани субстанции.

Самият Блейк Бентал е обвинен в трафик на наркотици, пране на пари и търговия с фалшиви документи.

  • ТАГОВЕ
  • Tor
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
ivan1975
ivan1975
7 години

:computer2:

programings
programings
7 години

Defcon беше само администратор.
Собственикът, както на тази, така и на предишната версия е с ник Dread Pirate Roberts.
Ще стигнат и до него, обаче, щом са стигнали до местоположението на сървъра, където се хоства hidden service-а.

Anyway, скоро очакваме Silk Road 3.0.

Нови ревюта

Подобни новини