ФБР иска увеличаване на възможностите за подслушване в интернет

8
25

Ръководителят на правния отдел на ФБР Валери Капрони обърна внимание пред американския Конгрес на, по думите й, липсата на възможности за контрол над заподозрени лица в интернет.

Наблюдението, според нея, било много важно, особено това на социалните мрежи, електронната поща или P2P мрежите, което в момента било трудно изпълнимо. Директорът на Правния отдел на ФБР отдава това на липсата на сътрудничество от страна на съответните доставчици. Друг важен фактор, по мнението на Капрони, е частичната липса на оборудване за доставчиците.

В следствие на това ФБР може да извършва на съответните разследвания, дори след решение на съда, само в незадоволителна степен, оплака се Капрони. Като пример за сравнение тя даде подслушването на телефонните и мобилни връзки, което се осъществява значително по-лесно.

Освен това, законовите правомощия на разследващите не били достатъчни. Ръководителят на Правния отдел на ФБР Валери Капрони обаче не можа да посочи по време на изслушванията в Конгреса на САЩ, как би могло да се промени това състояние на нещата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари