ФБР присвоило незаконно цифрови данни по случая с Megaupload

3
35

Адвокатите на заподозрените по случая с Megaupload обвиниха ФБР в това, че са копирали незаконно дигитални доказателства от конфискуваните компютри, използвани за целите на сайта, предоставял хостинг за файлове. Заповедта, според която е извършена конфискацията, разглежда само физическите доказателства. Тя обаче не покрива копирането на цифрова информация, а точно това са направили агентите на ФБР, съобщи BBC.

Защитниците на Megaupload са заявили пред новозеландския съд, който разглежда случая, че от ФБР са нарушили писменото споразумение, в което се е казвало изрично какво може да се прави с доказателствата.

Полицията на Нова Зеландия конфискува седем хард диска по време на зрелищната си акция срещу шефа на Megaupload. Съществува официален документ, в който се казва, че дисковете не трябва да бъдат предоставяни на американските следователи, преди да бъде проведено изслушване в съда, където да се вземе решение как да се постъпи. Въпреки това, агенти на ФБР са копирали всички данни от конфискуваните носители на информация.

Според адвокатите на Megaupload, това е престъпление, ако е било извършено без изричното разрешение на новозеландските официални власти. Според последните обаче, споразумението, за което говорят защитниците на обвиняемите, не е приложимо в случая, защото то покрива само физическите доказателства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари