4.2 C
София

Февруарското обновяване на Windows 10 предизвиква BSOD, лагове и намаляване скоростта на работа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Голям брой потребители на Windows 10 съобщават, че представено през последната седмица на месец февруари обновяване, създава големи проблеми. Това е ъпдейтът KB4535996, който излезе на 27 февруари, като след неговото инсталиране голям брой потребители на операционната система на Microsoft се сблъскаха със сериозни проблеми.

Да отбележим, че KB4535996 е допълнително обновяване и се инсталира не по автоматичен начин, а ръчно. Потребителите съобщиха, че в редица случаи неговото инсталиране завършва с грешките 0x800f0922 и 0x80070003. Изтеглянето на обновяването става нормално, с предварителния етап на инсталирането всичко е наред . Но след рестартирането на компютъра обновяването достига до 6% и прекъсва. След рестартиране на системата цикълът се повтаря.

Но ако все пак пачът се е инсталирал, операционната система започва да работи с прекъсвания. Потребителите се оплакват от лагове и дори краткотрайно заспиване на системата, BSOD и осезателен спад в производителността. А при лаптопите Dell XPS 15 с най-новите драйвери операционната система спира да се зарежда след рестарт. И още, звуковите сигнали на BIOS показват на срив при инициализацията на хардуера

Проблемът може да не се окаже толкова фатален, понеже има и потребители, при които всичко е преминало нормално. Засега най-доброто решение е деинсталирането на това обновяване.

Microsoft засега не коментира ситуацията. Навярно трябва да се натрупа определен процент оплакващи се потребители и тогава софтуерният гигант да се намеси.

Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини