Федералната комисия за комуникации глоби интернет доставчик, защото блокира безплатни WiFi зони

0
41

Федералната комисия за комуникации на САЩ и преди е показвала, че не гледа с добро око на всякакви опити да се заглушават общодостъпни телекомуникационни сигнали, включително и такива, които блокират иначе свободен интернет достъп.

Поредният случай от компетенциите на комисията отново доказва безмилостната ѝ позиция – регулаторът наложи солена глоба на компанията Smart City Holdings, LLC за това, че блокира зони за безплатен WiFi достъп в няколко мола. Smart City осигурява интернет връзка във въпросните търговски обекти, но на цена, която комисията определя като „доста сериозна“. За да принуди потребителите за използват – и съответно заплащат – нейните услуги, компанията блокира безжичния WiFi достъп и мобилни хотспот зони, които съществуват на територията на обектите.

Таксите за интернет достъп, които Smart City налага, са наистина високи и понякога достигали до 80 долара на ден, което прави разбираем факта, че посетителите търсят начин да използват алтернативни източници за достъп до мрежата.

„Не е приемливо за която и да било компания да налага такива астрономически цени за интернет достъп, като в същото време пречи на потребителите да използват алтернативи, включително и техните собствени WiFi хотспот възможности“, се казва в решението на комисията.

Наложената глоба е в размер на 750 000 долара, като освен това Smart City се задължава незабавно да спре с блокирането на алтернативния интернет достъп.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари